Είμαστε εδώ για κάθε ανάγκη διακόσμισης και διαρύθμισης του χώρου σας.

  • 2311291925
  • Δημοκρατίας 27, Θεσσαλονίκη 55236
  • info@ediakosmisi.gr
2021-10-23 18:50:25
ediakosmisi.gr

Τα φωτιστικά , ο φωτισμός στην διακόσμηση.

   Η επιλογή του κατάλληλου φωτιστικού οροφής θεωρείται πολύ σημαντική γιατί το φωτιστικό αποτελεί ένα από τα πιο βασικά στοιχεία του χώρου.       https://ediakosmisi.gr/product-listing.php?category=4753

Συνήθως, καθοριστικό ρόλο παίζει το μέγεθος, το σχήμα αλλά και το συνολικό του στυλ. Έτσι, για χώρους όπως η τραπεζαρία, η κουζίνα και το γραφείο, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε φως, η δημοφιλέστερη επιλογή είναι μεγάλα σε μέγεθος φωτιστικά που πλημμυρίζουν τον χώρο με φως χωρίς όμως να κουράζουν. Σε χώρους όπως το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο -αφιερωμένους στην ξεκούραση και τη χαλάρωση- προτιμάται πιο χαμηλός φωτισμός με φωτιστικά μικρότερα σε μέγεθος ή με τη δυνατότητα ρύθμισης στο φως που εκπέμπουν. Κάθε χώρος, ωστόσο, παραμένει πάντα διαφορετικός όπως και η ατμόσφαιρα και η αισθητική του, γι’ αυτό στη συλλογή από φωτιστικά ediakosmisi.gr θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε φωτιστικά οροφής που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη.

Χρειάζεται πολύς χρόνος και προσπάθεια για να επιλέξετε τα τέλεια φώτα που είναι κατάλληλα για εσάς και τον χώρο στον οποίο μπαίνουν. Για παράδειγμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει φώτα με πραγματικό λειτουργικό σκοπό, με τη σωστή ποσότητα φωτισμός που λάμπει από αυτά, και με ένα στιλιστικό στοιχείο για να προσθέσει στην αισθητική του δωματίου. Δεν μπορείτε να βάλετε ένα απλό, αλλά μοντέρνο φωτιστικό οροφής σε ένα δωμάτιο γεμάτο έπιπλα αντίκες, απλά δεν ταιριάζει!

Σε αυτό θα σας βοηθήσουμε. Αν θέλετε να μάθετε λίγα περισσότερα για τις επιλογές φωτισμού που έχετε και πώς να επιλέξετε τον σωστό φωτισμό για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Ας ξεκινήσουμε γιατί υπάρχουν πολλά να καλύψουμε!

Υπάρχουν τρεις τύποι φωτισμού… Ποιοι είναι αυτοί;

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε με τους διαφορετικούς τύπους φωτισμού από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε:

1. Φωτισμός περιβάλλοντος

2. Φωτισμός εργασιών

3. Φωτισμός έμφασης

Συχνά, θα διαπιστώσετε ότι κάθε δωμάτιο διαθέτει τουλάχιστον δύο διαφορετικούς τύπους φωτισμού, αλλά υπάρχουν φορές που ένα δωμάτιο θα διαθέτει και τους τρεις. Δείτε τι κάνει κάθε είδος φωτός παρακάτω.

Φωτισμός περιβάλλοντος

Ο φωτισμός περιβάλλοντος είναι γενικά η κύρια πηγή φωτός που βρίσκεται σε ένα δωμάτιο. Μπορούν να είναι οτιδήποτε, από εναέρια φωτιστικά μέχρι χωνευτό φωτισμό.

Συνήθως, η ποσότητα του φωτισμού περιβάλλοντος που έχει ένα δωμάτιο θα αποφασίζεται από τον ανάδοχό σας. Αυτός ή αυτή πιθανότατα θα μετρήσει το φωτισμό σε «πόδι-κεριά», ή πόσο φωτεινό είναι ένα φως ένα πόδι μακριά από το «σπίτι» του. Συνήθως, οι κουζίνες και τα μπάνια χρειάζονται πιο έντονο φωτισμό ή περισσότερα «κεριά».

Φωτισμός εργασιών

Ο φωτισμός εργασίας χρησιμοποιείται για την παροχή φωτός για ορισμένες δραστηριότητες, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου ή το μακιγιάζ μπροστά σε έναν καθρέφτη. Αυτά τα φώτα δεν χρησιμοποιούνται ποτέ για να φωτίσουν ένα ολόκληρο δωμάτιο, μόνο μια μικρή περιοχή του δωματίου.

Τα φώτα εργασίας έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχο, να καθίσουν σε ένα γραφείο ή να εμφυτευθούν σε έναν καθρέφτη. Μερικά από αυτά έχουν ακόμη και δυνατότητες περιστροφής ή περιστροφής για να πηγαίνουν όπου τα χρειάζεστε και σε όποια γωνία θέλετε να είναι.

Φωτισμός με έμφαση

Ο φωτισμός έμφασης είναι ο πιο διακοσμητικός φωτισμός σε ένα δωμάτιο. Αυτά τα φώτα συνήθως τραβούν την προσοχή σε κάτι που θαυμάζετε στο σπίτι, όπως έναν πίνακα ζωγραφικής, τζάκι ή ράφι. Γενικά, αυτά τα φώτα κάνουν κάτι να ξεχωρίζει για να το δουν όλοι οι καλεσμένοι σας.

Τα φώτα έμφασης μπορεί να είναι απλά και κομψά, αλλά μπορούν επίσης, αλλά μπορούν επίσης να είναι πολυτελή και έξω. Οι πολυέλαιοι, οι απλίκες και οι λάμπες λειτουργούν ως φώτα έμφασης.

Υπάρχουν και κατηγορίες φωτισμού.

Τώρα που γνωρίζετε τις λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους φωτισμού που μπορείτε να επιλέξετε, στη συνέχεια θα πρέπει να μάθετε για τις επιλογές φωτισμού που έχετε. Ας τους ελέγξουμε.

Απλίκες

Οι απλίκες τοποθετούνται πάντα απευθείας στον τοίχο. Μπορούν να συνδεθούν στον τοίχο ή ένα καλώδιο μπορεί να κρεμαστεί για να συνδεθεί στην πρίζα.

Συνήθως, οι απλίκες τοίχου αγοράζονται σε ζευγάρια, το καθένα σε κάθε πλευρά ενός καθρέφτη ή ενός τζακιού. Οι απλίκες με κούνια, από την άλλη πλευρά, συνήθως τοποθετούνται από μόνες τους ως φως έμφασης, φέρνοντας την προσοχή σε ένα έργο τέχνης ή σε μια βιβλιοθήκη.

Πλαστικές βάσεις & ημι-χωνευμένες βάσεις

Και τα δύο φώτα τοποθέτησης είναι συνήθως ριζωμένα στην οροφή, όπου φωτίζουν το δωμάτιο και επιτρέπουν επιπλέον χώρο για περπάτημα. Με άλλα λόγια, δεν απομακρύνονται από το δωμάτιο. Το περισσότερο που θα κρέμονται μακριά από το ταβάνι είναι περίπου έξι έως δώδεκα ίντσες.

Μενταγιόν

Τα κρεμαστά φώτα δεν είναι σαν τα φώτα τοποθέτησης, καθώς κρέμονται δραστικά χαμηλά από την οροφή με ένα καλώδιο, αλυσίδα ή σύρμα κάποιου είδους.

Η κύρια λειτουργία ενός μενταγιόν είναι να λειτουργεί ως φως εργασίας, που κρέμεται πάνω από ένα τραπέζι τραπεζαρίας ή ένα νησί κουζίνας. Κυμαίνονται σε μεγέθη.

Πολυέλαιοι

Οι πολυέλαιοι μπορούν να αναφερθούν ως ένα μεγάλο σύστημα φωτισμού , καθώς εκπέμπουν περισσότερες από μία πηγές φωτός τη φορά. Αυτά τα φώτα είναι πάντα αναρτημένα από την οροφή και μπορούν να είναι λειτουργικά ή διακοσμητικά ανάλογα με το πού θα τα τοποθετήσετε στο σπίτι.

Λαμπτήρες

Πιθανότατα έχετε ήδη ένα φωτιστικό δαπέδου ή ένα επιτραπέζιο φωτιστικό στο σπίτι σας, αλλά αν δεν το έχετε, είναι μια άλλη επιλογή που μπορείτε να προσθέσετε στις επιλογές σας. Οι λάμπες δεν φωτίζουν ολόκληρο το δωμάτιο, γεγονός που τους καθιστά τέλειους υποψήφιους για φωτισμό εργασίας.

Αυτή η κατηγορία φωτός έχει ατελείωτες επιλογές για να διαλέξετε. Επιπλέον, είναι ότι μεταφέρονται εύκολα στο δωμάτιο και είναι αρκετά φθηνά.

Κάθε δωμάτιο χρειάζεται ένα διαφορετικό σχέδιο φωτισμού… τι θα μπορούσε να είναι;

Σχεδόν κάθε σπίτι έχει είσοδο, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, υπνοδωμάτιο και μπάνιο. Ας δούμε τι πρέπει να έχει κάθε δωμάτιο για φωτισμό!

Είσοδος

Η είσοδος είναι το πρώτο μέρος που θα δουν οι καλεσμένοι σας στο σπίτι σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα θέλετε να το κάνετε φιλικό και φιλόξενο. Μην επιλέξετε ένα σωρό φώτα εργασιών και φώτα έμφασης για να ρίξετε τη φωτεινότητα σε ορισμένες περιοχές του δωματίου. Αντ 'αυτού, δοκιμάστε να τοποθετήσετε έναν πολυέλαιο στη μέση της οροφής (αυτό λειτουργεί καλά με ψηλές οροφές).

Αν δεν έχετε ψηλό ταβάνι, δεν πειράζει. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα φωτιστικό που εκπέμπει έναν ζεστό τόνο.

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι φτιαγμένο για διασκέδαση ή χαλάρωση. Με αυτό που λέγεται, θα θέλετε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε έντονο φως εάν χρειάζεται, αλλά δεν θα θέλετε να χρησιμοποιείτε το έντονο φως όλη την ώρα. Εδώ, τα φωτιστικά δαπέδου, τα επιτραπέζια φωτιστικά και οι απλίκες θα είναι οι καλύτεροί σας φίλοι.

Οι διακόπτες dimmer είναι επίσης εξαιρετικοί για σαλόνια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βάλετε το έντονο φως και να το μειώσετε ανάλογα με τη διάθεση του δωματίου.

Τραπεζαρία

Η τραπεζαρία χρειάζεται αρκετά έντονο φως για να μπορείτε να συνομιλείτε και να φάτε στο τραπέζι άνετα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγείτε έξω και να αγοράσετε φώτα LED!

Αντίθετα, δοκιμάστε να τοποθετήσετε έναν πολυέλαιο απευθείας στη μέση του τραπεζιού της τραπεζαρίας. Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνιση ενός πολυελαίου, πάρτε μερικά κρεμαστά φωτιστικά και κρεμάστε τα πάνω από το τραπέζι της τραπεζαρίας. θυμηθείτε, μην έχετε εξαιρετικά χαμηλά κρεμαστά φώτα, δεν θέλετε να τα χτυπάτε με συνέπεια.

Κουζίνα

Η κουζίνα μπορεί να είναι δύσκολο να φωτιστεί. καθώς διαφορετικές περιοχές του δωματίου απαιτούν διαφορετικά σχέδια φωτισμού. Για παράδειγμα, θα θελήσετε να βάλετε έντονο φωτισμό στο νησί της κουζίνας, αλλά θα θέλετε να έχετε χαμηλό φωτισμό σε περιοχές της κουζίνας που δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά.

Εάν έχετε έναν φαρδύ νεροχύτη, ένα ανοιχτό μπαρ ή ένα όμορφο νησί κουζίνας, τα κρεμαστά φωτιστικά θα είναι η καλύτερη επιλογή σας, τόσο λειτουργικά όσο και στυλιστικά.

Υπνοδωμάτιο

Η κρεβατοκάμαρα χρειάζεται ζεστό φωτισμό, τίποτα περισσότερο. Θα θέλετε να κεντράρετε το δωμάτιο γύρω από τον φωτισμό εργασιών, με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να διαβάζετε ενώ χαλαρώνετε ή να παρακολουθείτε τηλεόραση με μια λάμπα αναμμένη δίπλα στο κομοδίνο σας.

Τα σαλόνια λειτουργούν όμορφα με διακόπτη dimmer, αλλά και τα υπνοδωμάτια. Εάν αποφασίσετε για έναν διακόπτη dimmer, θα μπορείτε να παρέχετε έντονο φως όταν είναι απαραίτητο, όπως κατά τον καθαρισμό.

Τουαλέτα

Το υπνοδωμάτιο είναι ένα μέρος όπου το φως γίνεται ανάγκη. Απλίκες και φωτεινά φώτα LED συνιστώνται πάνω από τους καθρέφτες στο μπάνιο, καθώς αυτοί οι χώροι είναι βασικά σημεία εστίασης στο μπάνιο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει αυτά τα φώτα κοντά στο ύψος του προσώπου, καθώς θα έχετε την καλύτερη χρήση από αυτά εδώ.

Καλύψαμε τους τύπους φωτιστικών, τις επιλογές φωτισμού που έχετε και μερικά παραδείγματα για τα φώτα που πρέπει να τοποθετήσετε στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού σας. Τώρα, η επιλογή είναι δική σας, αλλά τουλάχιστον γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε τις προσπάθειές σας φωτισμού!

Ευτυχώς στο ediakomisi.gr υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να βρείτε το δικό σας φωτιστικό !


Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη.