Είμαστε εδώ για κάθε ανάγκη διακόσμισης και διαρύθμισης του χώρου σας.

  • 2311291925
  • Δημοκρατίας 27, Θεσσαλονίκη 55236
  • info@ediakosmisi.gr
2022-09-04 18:20:55
Ediakosmisi

Τι φωτιστικό να επιλέξω για την τραπεζαρία μου?

Έρευνες έχουν αποδείξει πως ο τεχνικός φωτισμός συμβάλλει στην άνετη λειτουργική και βιώσιμη ζωή του σύγχρονου κόσμου. Όμως είναι γεγονός πως ο φωτισμός επηρεάζει άμεσα και την ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου.

Η επιλογή του χρώματος του φωτισμού και του φωτιστικού έχει διαφορετική επίδραση στον άνθρωπο. Τα ζεστά χρώματα χαρακτηρίζονται ως ενεργητικά και αυξάνουν την επικοινωνία στο περιβάλλον. Τα ψυχρά χρώματα έχουν καταπραϋντική δράση, εκτονώνουν την ένταση και επιφέρουν ηρεμία

Περά από τη λειτουργικότητα τους τα φωτιστικά παίζουν ρόλο στη διακόσμηση του σπιτιού μας,  ανάλογα με τη λειτουργία του κάθε χώρου. Κάθε δωμάτιο έχει τις δίκες του ανάγκες τόσο σε στυλ όσο και σε ύφος του φωτιστικού.

Παρακάτω θα βρείτε tips για να επιλέξετε το σωστό φωτιστικό στο χώρο της τραπεζαρίας σας.

Η  τραπεζαρία δεν λειτούργει αποκλειστικά ως ένας χώρος για γεύματα. Πολλές φορές μαζεύετε η οικογένεια ή η παρέα γύρω από το τραπέζι για να συζητήσει να παίξει επιτραπέζια παιχνίδια ή απλώς να περάσει χρόνο εκεί. Συνεπώς θα πρέπει να είναι σωστά φωτισμένη.

Αν η τραπεζαρία σας είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος τότε ο όγκος του φωτιστικού θα πρέπει να είναι αντίστοιχος. Ένα μεγάλο εξάφωτο φωτιστικό οροφής θα μπορούσε να καλύψει μια τέτοια ανάγκη.

 

Μια εναλλακτική αλλά επίσης ιδανική επιλογή αποτελούν οι πολυέλαιοι που χαρίζουν πολυεπίπεδο φωτισμό στο χώρο.

 

Στη πλούσια συλλογή μας μπορείτε να βρείτε πολλά διαφορετικά σε ύφος και σχέδια φωτιστικά αυτών των κατηγοριών.

Το χρώμα του φωτιστικού πρέπει να ακόλουθεί την χρωματική παλέτα του περιβάλλοντα χώρου της τραπεζαρίας.

Τόσο το υλικό όσο και το ύφος του φωτιστικού λειτουργούν διαφορετικά στον χώρο της τραπεζαρίας. Τα μεταλλικά, γυαλιστερά και κρυστάλλινα φωτιστικά προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας. Αντιθέτως υλικά όπως το ξύλο, το σχοινί και η γιούτα σας χαρίζουν ηρεμία και ζεστασιά.

Στη πλούσια συλλογή μας θα βρείτε το δικό σας ιδανικό φωτιστικό τραπεζαρίας που θα αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας γούστο και την μοναδική διακοσμητική αίσθηση του χώρου σας.

Σε ακόλουθα άρθρα στο blog μας θα ενημερωθείτε για προτάσεις φωτισμού στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού σας.

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη.