Είμαστε εδώ για κάθε ανάγκη διακόσμισης και διαρύθμισης του χώρου σας.

  • +30 697 9790 798
  • Π. Παπαγεωργίου 12, Θεσσαλονίκη 54635
  • info@ediakosmisi.gr

Πολιτική απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων

Πολιτική απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η εταιρεία ediakosmisi αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών σας Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλειά σας. Η εταιρεία ediakosmisi έχει προβεί σε όλες της απαραίτητες ενέργειες  ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένη με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 (ΓΚΠΔ) και να είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των πληροφοριών, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας.
Προσωπικά δεδομένα ,σύμφωνα και με τον ορισμό που δίνεται στο άρθρο 4 του ΓΚΠΔ, είναι οι πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας αναγνωρίσουμε και να επικοινωνήσουμε μαζί σας, κυρίως το όνομά σας, η ταχυδρομική σας διεύθυνση, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ο τρόπος πληρωμής (π.χ. πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) και ο αριθμός του τηλεφώνου σας, καθώς και άλλες πληροφορίες όταν αυτές συνδυάζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία.
Η εταιρεία ediakosmisi στο πλαίσιο της άσκησης των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, προβαίνει σε επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των συνεργατών της και αποτελεί υπεύθυνη Επεξεργασίας σύμφωνα και με τον ορισμό που δίνεται στο άρθρο 4 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 (ΓΚΠΔ) (ΕΕ).

1.Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.
Η προστασία προσωπικών δεδομένων διέπεται από το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 (ΓΚΠΔ), ο οποίος αποτελεί το νέο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στον εξεταζόμενο τομέα. Αντικείμενο του νόμου είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των φυσικών προσώπων και ιδίως του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

1.1 Συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων.
Η ιστοσελίδα ediakosmisi.gr σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν την ταυτότητα τους και χωρίς να χρειάζεται να δίνουν προσωπικά δεδομένα εκτός και αν το επιθυμούν οι ίδιοι.
Για τη χρήση όμως ορισμένων υπηρεσιών της ιστοσελίδας μας, είναι απαραίτητο να μας χορηγήσετε ορισμένα προσωπικά σας στοιχεία με σκοπό την ταυτοποίησή σας και την εξατομικευμένη εξυπηρέτησή σας. Πιο συγκεκριμένα:
α) Προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε για τη δημιουργία Λογαριασμού και τις παραγγελίες των προϊόντων της ediakosmisi.

  • Όταν εγγράφεστε στην ιστοσελίδα ediakosmisi.gr, σας ζητούμε να μας δώσετε τα προσωπικά στοιχεία σας ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε υπηρεσίες, καθώς και να βελτιώνουμε και να προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες μας και τις ενέργειες προώθησης. Για την εγγραφή σας στην ediakosmisi.gr καθώς και για τις αγορές σας θα πρέπει να δημιουργήσετε προσωπικό λογαριασμό συμπληρώνοντας υποχρεωτικά στα προβλεπόμενα πεδία όνομα, επώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση-email, κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση, πόλη, περιοχή/Νομό, χώρα και τον κωδικό που θα επιλέξετε. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε την Ομάδα Πελατών στην οποία ανήκετε, επιλέγοντας είτε το πεδίο «Απόδειξη», είτε το πεδίο «Τιμολόγιο». Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού είναι να αποδεχθείτε την πολιτική προστασίας της ediakosmisi.gr. Αφού δημιουργήσετε προσωπικό Λογαριασμό στην ediakosmisi.gr, μπορείτε πατώντας «Σύνδεση» και συμπληρώνοντας στα προβλεπόμενα πεδία τη διεύθυνση email και τον κωδικό σας, να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας ως καταχωρημένος χρήστης και να προβείτε στην παραγγελία των προϊόντων που επιθυμείτε.
  • Επιπλέον, όταν παραγγέλνετε προϊόντα, θα σας ζητηθεί να δώσετε στοιχεία πληρωμής και να διαβεβαιώσετε και να εγγυηθείτε ότι τα στοιχεία πληρωμής που μας παρέχετε κατά την παραγγελία σας είναι έγκυρα και ορθά και ότι επιβεβαιώνετε ότι είστε το πρόσωπο που αναφέρεται στα Στοιχεία Χρέωσης. Αυτά τα στοιχεία μας επιτρέπουν να διεκπεραιώνουμε την παραγγελία σας , να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας και να σας ενημερώνουμε για την κατάστασή της.
  • Από τη στιγμή που προσφέρεστε να αγοράσετε προϊόντα, μας εξουσιοδοτείτε ρητά να πραγματοποιούμε ελέγχους πίστωσης και, όπου η ediakosmisi το κρίνει απαραίτητο, να μεταδίδουμε ή να λαμβάνουμε κατά καιρούς πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένων των ανανεωμένων πληροφοριών) για εσάς προς ή από τρίτους, όπως, ενδεικτικά, αναφορές πίστωσης και να επιβεβαιώνουμε την ταυτότητά σας. Επιπλέον, ειδικά για μεγάλες παραγγελίες, η   ediakosmisi ενδέχεται να τηλεφωνήσει ή να επικοινωνήσει με άλλους τρόπους με τον πελάτη για να επαληθεύσει την ταυτότητά του πριν την αποστολή της παραγγελίας. Μερικές φορές μπορεί να ζητήσουμε τον αριθμό του τηλεφώνου σας και ενδέχεται να τον δώσουμε στην μεταφορική εταιρεία που θα σας παραδώσει την παραγγελία σας.
  • Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα πρέπει να συμπληρώσετε υποχρεωτικά στα προβλεπόμενα πεδία, στοιχεία που αφορούν το όνομα, επώνυμο, εταιρία, ηλεκτρονική διεύθυνση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, πόλη, χώρα και ταχυδρομικό κώδικα, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή σας και να είμαστε σε θέση να σας απαντήσουμε και να σας εξυπηρετήσουμε κατάλληλα.
  • Εάν επιθυμείτε να εγγραφείτε στο Newsletter μας θα πρέπει να συμπληρώσετε στο προβλεπόμενο πεδίο την ηλεκτρονική σας διεύθυνση – email και το κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να σας στέλνουμε ενημερωτικά και διαφημιστικά  emails ή/και ηλεκτρονικά μηνύματα.
  • Εάν επιθυμείτε την Επιστροφή ή την Ακύρωση παραγγελίας κάποιου προϊόντος που αγοράσατε από την ediakosmisi.gr θα πρέπει να μας καλέσετε στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουμε στην σελίδα μας ή να μας στείλετε μήνυμα μέσω της αντίστοιχης φόρμας στην κατηγορία Επικοινωνία

β) Προσωπικά δεδομένα από τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην ιστοσελίδα μας.

  • Η ediakosmisi χρησιμοποιεί cookies (μικρά αρχεία κειμένου που τοποθετούνται στη συσκευή σας) και παρόμοιες τεχνολογίες και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν την διεύθυνση IP για την παροχή των τοποθεσιών της στο web αλλά και των mobile εφαρμογών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών της.
  • Εάν αποφασίσετε να λάβετε μέρος σε κάποιο Διαγωνισμό-Giveaway που διεξαγάγει η ediakosmisi στην ιστοσελίδα της, για τη συμμετοχή σας απαιτείται  η συμπλήρωση κάποιων προσωπικών σας στοιχείων προκειμένου να είστε επιλέξιμοι για το διαγωνισμό και να σας ενημερώσουμε σε περίπτωση που κερδίσετε.

γ)  Προσωπικά δεδομένα δημοσιευμένα από τρίτους.

  • Στα πλαίσια του έννομου συμφέροντος της ediakosmisi να δημιουργεί αγοραστικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα και υπηρεσίες της, ενδέχεται να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες που είναι δημοσιευμένες στο διαδίκτυο σε μηχανές αναζήτησης και social media εφαρμογές (Google, LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram) , με σκοπό τη δημιουργία εξατομικευμένης προώθησης κι ενημέρωσης του δυνητικού πελάτη μέσω τηλεφώνου ή/και email για τον παραπάνω εμπορικό σκοπό. Η ediakosmisi διαθέτει λογαριασμούς σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Tweeter, Instagram κλπ., τα οποία συχνά περιλαμβάνουν λειτουργικότητα ώστε να μπορείτε να δηλώνετε την αρέσκειά σας, να κοινοποιείτε ή να σχολιάζετε δημοσιεύσεις μας ή να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης τρίτων. Αυτές οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της ιστοσελίδας μας εκ μέρους σας. Οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία που παρέχετε μέσω τέτοιων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συλλεγεί και να χρησιμοποιηθεί από άλλα μέλη της εν λόγω εφαρμογής   την αλληλεπίδρασή σας με τα email, και γενικά τα μηνύματα που μας στέλνετε μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, λεπτομέρειες της επικοινωνίας σας με την εταιρία μας, όπως η ημερομηνία, η ώρα και ο λόγος επικοινωνίας μαζί μας, αναγνωριστικά συσκευών ή άλλα μοναδικά αναγνωριστικά. και οι ανταλλαγές αυτές διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου των εταιρειών που παρέχουν την κάθε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.  Νομική βάση αποτελεί η οικειοθελής δημοσίευση πληροφοριών σας σε μηχανές αναζήτησης και η εγγραφή σας σε υπηρεσίες social media όπου λαμβάνονται ως ρητή συναίνεση για δημοσίευση πληροφοριών ανάλογα με τις ρυθμίσεις των εφαρμογών που εσείς διαχειρίζεστε. Η ediakosmisi δεν ελέγχει, ούτε ευθύνεται για τον τρόπο με τον οποίο εν λόγω εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης συλλέγουν και επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Εάν αποφασίσετε να λάβετε μέρος σε κάποιο διαγωνισμό που διεξαγάγει η ediakosmisi σε πλατφόρμα ορισμένης εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, για τη συμμετοχή σας απαιτείται η συμπλήρωση κάποιων στοιχείων προσωπικών σας στοιχείων προκειμένου να είστε επιλέξιμοι για το διαγωνισμό και να σας ενημερώσουμε σε περίπτωση που κερδίσετε.

δ) Προσωπικά δεδομένα για τις εμπορικές συναλλαγές.

  • Διατηρούμε στα πληροφοριακά μας συστήματα  αρχείο των συναλλαγών σας με την εταιρία μας, τις συμβάσεις με τους πελάτες και προμηθευτές μας, προσωπικά δεδομένα για τις εμπορικές συναλλαγές (πωλήσεις, αγορές, πληρωμές ,κλπ), στοιχεία επαφών για τις  εν λόγω διαδικασίες καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις εκθέσεις που διενεργούμε.
  • Συνοπτικά, ζητάμε τόσες μόνο πληροφορίες όσες μας χρειάζονται ώστε να απολαύσετε μια ξεχωριστή αγοραστική εμπειρία, συνεπή παράδοση των προϊόντων που παραγγείλατε, ασφαλή πληρωμή της παραγγελίας σας και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση βασισμένη στις ανάγκες και προτιμήσεις σας. Νομικές βάσεις για την τήρηση και επεξεργασία αρχείου με τα προσωπικά σας δεδομένα από την ediakosmisi είναι, η ρητή και ελεύθερη συγκατάθεσή σας (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ.1ά) η οποία χορηγείται με την εκούσια συμπλήρωση των προσωπικών σας στοιχείων, η εκτέλεση των συμβατικών υποχρεώσεων (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ.1΄β), η εκτέλεση νομικών υποχρεώσεων (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ. 1΄γ) καθώς και το έννομο συμφέρον της ediakosmisi (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ.1΄στ).

2 Πρόσβαση και Χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.
Τα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στις σελίδες και τις υπηρεσίες των διαδικτυακών τόπων ediakosmisi.gr, τηρούνται αποκλειστικά και μόνο για λόγους που αφορούν τις συναλλαγές σας μαζί μας, την βελτίωση των παρερχομένων υπηρεσιών και την διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο (με εξαίρεση όπου προβλέπεται από το Νόμο στις αρμόδιες και μόνο αρχές). Η ediakosmisi δεν μπορεί να μοιραστεί με άλλους τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς τη δική σας συναίνεση, εκτός και αν αυτό απαιτηθεί νομικά. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας ότι δύναται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που επιτρέπεται ή επιβάλλεται από το νόμο ή βάση δικαστικής απόφασης, η συλλογή, χρήση, και η αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων σας, τα οποία έχουν συλλεχθεί online, χωρίς την εκ μέρους σας συναίνεση.
Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι της ediakosmisi που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα είναι συγκεκριμένοι και η πρόσβαση προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση στα προσωπικά σας δεδομένα απαγορεύεται. Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας. Η εταιρεία απαιτεί από τους υπαλλήλους του και τους συντηρητές της ιστοσελίδας, να παρέχουν στους χρήστες του το επίπεδο ασφαλείας που αναφέρεται στην παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Στις περιπτώσεις που η ediakosmisi χρησιμοποιεί τρίτους για την υποστήριξη των συστημάτων της, και για την απρόσκοπτη λειτουργία κάποιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών (data center, hosting,  κλπ) γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη σχετική σύμβαση υπηρεσιών και εταιρία φροντίζει για την εξασφάλιση του απορρήτου. Οι τρίτοι αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να είναι συνεργάτες της  ediakosmisi (Εκτελούντες την επεξεργασία) οι οποίοι αναλαμβάνουν το έργο της υλοποίησης και υποστήριξης  στα προϊόντα και υπηρεσίες της ediakosmisi και έτσι ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν ορισμένες πληροφορίες που μας δίνετε για να παρέχουν τις εν λόγω υπηρεσίες. Υπάρχει πάντα συμβατική σχέση μεταξύ της ediakosmisi και των συνεργατών της, με τις απαραίτητες δεσμεύσεις εμπιστευτικότητας και λήψης των κατάλληλων οργανωτικών και τεχνικών μέτρων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Στη μεταφορική εταιρία με την οποία συνεργαζόμαστε γνωστοποιούμε το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και τον τόπο αποστολής των προϊόντων που μας έχετε υποδείξει, προκειμένου να γίνει η αποστολή τους στο σωστό παραλήπτη, εξασφαλίζοντας πάντα  τη συμβατική υποχρέωση της μεταφορικής εταιρίας να διασφαλίζει την προστασία του απορρήτου και των προσωπικών σας δεδομένων. Εκτός από τις κοινοποιήσεις που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε από κοινού πληροφορίες σχετικά με σας με τρίτα μέρη, εφόσον δώσετε την ελεύθερη και ρητή συγκατάθεσή σας. Η ediakosmisi δεν παρέχει τα προσωπικά σας δεδομένα σε αποδέκτες με έδρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Επιπλέον τα προσωπικά δεδομένα που μας χορηγείτε ενδέχεται να γνωστοποιηθούν την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε περίπτωση που ανακύψει περιστατικό παραβίασης των προσωπικών σας δεδομένων.
Η τήρηση του απορρήτου είναι αυτονόητη. Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του e-commerce (ηλεκτρονικού εμπορίου). Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον χρηστή /μέλος στην ediakosmisi είναι εμπιστευτικές και η ediakosmisi έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει και εσείς να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα.

1.3 Βασικές Αρχές επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.

  • Η επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων λαμβάνει χώρα με νόμιμο, δίκαιο και διαφανή τρόπο
  • Η συγκέντρωση των προσωπικών σας δεδομένων πραγματοποιείται μόνο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς
  • Η συγκέντρωση των  προσωπικών σας δεδομένων είναι επαρκής και σχετική
  • Τα προσωπικά δεδομένα είναι ακριβή και επικαιροποιημένα
  • Τα προσωπικά δεδομένα που δεν είναι ακριβή διορθώνονται ή διαγράφονται
  • Τα προσωπικά δεδομένα  μένουν εμπιστευτικά και αποθηκευμένα με ασφάλεια
  • Τα προσωπικά σας δεδομένα δε θα μοιράζονται με τρίτους εκτός από αν είναι απαραίτητο για να προσφέρονται για αυτά υπηρεσίες κατόπιν συμφωνίας
  • Σε περίπτωση παραβίασης των προσωπικών σας δεδομένων η εταιρία ediakosmisi θα γνωστοποιήσει το συμβάν αμελλητί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, και εφόσον κρίνεται απαραίτητο και σε εσάς και θα λάβει κάθε εύλογο μέτρο για την αποτροπή/περιορισμό περαιτέρω ζημίας σας.

1.4 Διάρκεια της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.
Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις. Όταν η επεξεργασία εκτελείται δυνάμει σύμβασης που έχετε συνάψει μαζί μας (πχ παραγγελία, πώληση), τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση. Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (marketing activities), τα προσωπικά  δεδομένα σας τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσής σας, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς ελεύθερα και οποιαδήποτε στιγμή. Εάν έχετε δημιουργήσει Λογαριασμό στην ιστοσελίδα μας  ή έχετε δημιουργήσει Λίστα Αγαπημένων, τα προσωπικά σας  δεδομένα, με επιφύλαξη του δικαιώματος σας να ζητήσετε τη διαγραφή τους,  δε θα διαγράφονται αυτομάτως μετά την εκτέλεση της συμβατικής σας υποχρέωσης, προκειμένου να σας προσφέρουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις αγορές καθώς τις προτιμήσεις σας στα προϊόντα της ediakosmisi.

1.5 Τα δικαιώματά σας.
Ως χρήστες της ιστοσελίδας και του e-shop της ediakosmisi έχετε όλα τα δικαιώματα που απονέμονται από το ΓΚΠΔ σε σχέση με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, έχετε δικαίωμα να ενημερώνεστε ανά πάσα στιγμή από την ediakosmisi για  ζητήματα που αφορούν τον τρόπο, το σκοπό, τη διάρκεια επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και τον τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων σας. Έχετε επίσης δικαίωμα να απαιτήσετε πρόσβαση, διόρθωση ή διαγραφή προσωπικών σας δεδομένων, ή περιορισμό της επεξεργασίας, ή εναντίωση στην επεξεργασία ή στη λήψη αυτοματοποιημένης απόφασης, καθώς επίσης και δικαίωμα φορητότητας. Η ediakosmisi σας επιτρέπει εφόσον είστε χρήστες του e-shop της να διορθώνετε, αλλάζετε, συμπληρώνετε ή να διαγράφετε τα προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες που έχετε προσκομίσει στην εταιρία. Εάν επιλέξετε να διαγράψετε μια πληροφορία, η πληροφορία θα διαγραφεί από τα αρχεία της ediakosmisi.gr άμεσα, με επιφύλαξη των προσωπικών δεδομένων που μας είναι απαραίτητα για την άσκηση των νόμιμων αξιώσεών μας. Για να αναφέρετε προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας ή να κάνετε οποιοδήποτε ερώτημα ή για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την με την ediakosmisi μέσω της ιστοσελίδας  ediakosmisi.gr ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ediakosmisi.gr .

1.6 Cookies.
Η ediakosmisi χρησιμοποιεί cookies ως μέρος της διευκόλυνσης και λειτουργίας των υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας της. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία, τα οποία απoστέλλονται και φυλάσσονται στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή επιτρέποντας σε ιστοσελίδες όπως η ediakosmisi.gr, να λειτουργούν απρόσκοπτα, να συλλέγονται επιλογές σας, να αναγνωρίζουν τους συχνούς χρήστες, να διευκολύνουν την πρόσβασή σας σε αυτή, και για τη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Τα Cookies δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς σας υπολογιστές, ούτε στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε πληροφορίες και να διεκπεραιώνονται οι παραγγελίες σας. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα cookies είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να λειτουργεί σωστά και απρόσκοπτα η ιστοσελίδα ediakosmisi.gr. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να διαγράφετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών του φυλλομετρητή που χρησιμοποιείτε.

1.7 Ιστοσελίδες τρίτων.
Η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ισχύει μόνο για την ιστοσελίδα ediakosmisi.gr και δεν καλύπτει τους συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες και, συνεπώς, τις πληροφορίες που συλλέγουν τα μέρη που κατέχουν και ελέγχουν τις εν λόγω ιστοσελίδες, ή τη χρήση των cookies τους.

2.Η ασφάλεια του e-shop μας.
Η ediakosmisi δεσμεύεται όσον αφορά στην εξασφάλιση της ασφάλειας και της ακεραιότητας των δεδομένων που συλλέγει σχετικά με τους χρήστες της ιστοσελίδας ediakosmisi.gr Η ediakosmisi έχει υιοθετήσει διαδικασίες για την προφύλαξη των προσωπικών σας δεδομένων  που είτε προσκομίζονται στην ιστοσελίδα ή παρέχονται τηλεφωνικά. Αυτές οι διαδικασίες προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα από οποιαδήποτε μη επιτρεπόμενη πρόσβαση ή αποκάλυψη, απώλεια, κακή χρήση ή καταστροφή. Βοηθούν επίσης στο να πιστοποιείται ότι τα στοιχεία αυτά είναι ακριβή και χρησιμοποιούνται σωστά. Η ασφάλεια αυτή επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες μεθόδους:

2.1 Αναγνώριση Πελάτη.
Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (e-mail ή username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρείτε σας παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας στοιχεία.
Σας δίνετε η δυνατότητα να μεταβάλλετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) και τη διεύθυνση ηλεκτρονικής σας αλληλογραφίας (e-mail) όσο συχνά επιθυμείτε. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διατήρηση της μυστικότητάς και απόκρυψης του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας, αλλιώς το ηλεκτρονικό κατάστημα της ediakosmisi δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Σας συνιστούμε, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε το password σας σε τακτά χρονικά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων και εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης). Επίσης σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε όχι μόνο γράμματα και αριθμούς αλλά και σύμβολα και τη δημιουργία password.

2.2 Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων.
Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit. Το σύστημα έχει πιστοποιηθεί από την εταιρία Verisign, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας συναλλαγών.

2.3 Ελεγχόμενη Πρόσβαση (firewall).
Η πρόσβαση στα συστήματα της ediakosmisi (servers) ελέγχεται από firewall, το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους πελάτες/ χρήστες απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της εταιρείας.

2.4 Κρυπτογράφηση.
Το σύστημα της ediakosmisi αποκρυπτογραφεί πρώτα τις πληροφορίες που λαμβάνει χρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί (που προκαθορίζεται με την έναρξη της σύνδεσής σας με την υπηρεσία) και στη συνέχεια τις επεξεργάζεται. Τα συστήματα της ediakosmisi σας αποστέλλουν πληροφορίες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία κρυπτογράφησης.
Η κρυπτογράφηση είναι ουσιαστικά ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Κατά την παραγγελία και εφόσον ο χρήστης / πελάτης έχει συνδεθεί με το username και το προσωπικό του κωδικό στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ediakosmisi, όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον υπολογιστή σας και τα συστήματα της ediakosmisi κρυπτογραφείται με χρήση κλειδιού 128bits. Δηλαδή, κάθε φορά που στέλνετε πληροφορίες προς το σύστημα, ο browser σας τις κρυπτογραφεί πρώτα με χρήση κλειδιού 128 bits και στη συνέχεια τις στέλνει στο σύστημα
Το σύστημα της ediakosmisi αποκρυπτογραφεί πρώτα τις πληροφορίες που λαμβάνει χρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί (που προκαθορίζεται με την έναρξη της σύνδεσής σας με την υπηρεσία) και στη συνέχεια τις επεξεργάζεται. Τα συστήματα της ediakosmisi σας αποστέλλουν πληροφορίες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία κρυπτογράφησης. Σε όποιο σημείο της ιστοσελίδας ediakosmisi.gr εισάγετε προσωπικά δεδομένα (password, διευθύνσεις, τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες κ.τ.λ.) υπάρχει κρυπτογράφηση SSL 128-bit.

2.5 Παιδιά.
Με την παροχή της συγκατάθεσής σας δηλώνετε υπεύθυνα πως είστε άνω των 16 ετών. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας και τις υπηρεσίες της μόνο με τη συμμετοχή και την έγκριση ενός γονέα ή κηδεμόνα.

3.Ανανεώσεις και αλλαγές.
Η ιστοσελίδα ediakosmisi.gr ενημερώνεται και επεκτείνεται συνεχώς τόσο λειτουργικά όσο και σε ότι αφορά προϊόντα και υπηρεσίες με συνέπεια να ανανεώνει και την παρούσα πολιτική προστασίας του απορρήτου των συναλλαγών. Σας συστήνουμε να διαβάζετε τη σελίδα αυτή σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στο περιεχόμενο της παρούσας πολιτικής προστασίας.
Δυστυχώς, κανένα σύστημα ασφαλείας δεν είναι εγγυημένα ασφαλές κατά 100%. Επομένως, δεν αναλαμβάνουμε ευθύνη για πρόσβαση, αλλοίωση ή απώλεια των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες πέρα από τη σφαίρα επιρροής μας ή  για λόγους ανωτέρας βίας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, ή παρέχοντας προσωπικές πληροφορίες σ' εμάς με οποιονδήποτε τρόπο, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας ηλεκτρονικά όσον αφορά την ασφάλεια, το απόρρητο και τα διοικητικά θέματα που αφορούν τη χρήση της ιστοσελίδας από εσάς.

Πολιτική επιτροφών

Επιστροφές


Ακυρώσεις

Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας εφ’ όσον αυτό γίνει έγκαιρα και προτού γίνει η αποστολή της επικοινωνώντας με το κατάστημα τηλεφωνικά ή με email αναφέροντας τον αριθμό της παραγγελίας σας.

Επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων

Ανεξαρτήτως του δικαιώματός σας για Ακύρωση Παραγγελίας σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο, έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε από την παραγγελία σας εάν το Κατάστημα παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, κυρίως όταν το προϊόν παρουσιάζει πραγματικά ελαττώματα. Βασική προϋπόθεση είναι να ενημερώσετε το κατάστημα εντός 48 ωρών από την παραλαβή του προϊόντος, σε διαφορετική περίπτωση το κατάστημα διατηρεί το δικαίωμα να μην προβεί σε οποιασδήποτε μορφής αποζημίωση. Αν αποδεδειγμένα ανευρεθεί ελαττωματικό προϊόν, έχετε το δικαίωμα μη αποδοχής και επιστροφής του με δυνατότητα αντικατάστασής του με άλλο προϊόν της ίδιας κατηγορίας, εφόσον είναι διαθέσιμο ή επιστροφής των χρημάτων που καταβάλατε. Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε μαζί με τα έγγραφα, την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο και τη συσκευασία που συνόδευε το προϊόν. Στην περίπτωση αυτή τα έξοδα αποστολής του νέου προϊόντος ή επιστροφής των χρημάτων σας, επιβαρύνουν αποκλειστικά το κατάστημα.

Επιστροφή προϊόντων

Αν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την αγορά σας, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα επιστροφής των προϊόντων μέσα σε 5 ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή τους.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία επιστροφής στέλνοντας ένα email στο info@ediakosmisi.gr . Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε φωτογραφίες που θα απεικονίζουν ξεκάθαρα το ελάττωμα.

Όλες οι επιστροφές πρέπει να λαμβάνονται στην αρχική κατάσταση που παραλάβατε το προϊόν, χωρίς φθορές και σε κατάσταση που το προϊόν να μπορεί να πωληθεί ξανά. Είναι απαραίτητο να μην προκαλέσετε φθορές στα προϊόντα δοκιμάζοντάς τα, να μην καταστρέψετε τη συσκευασία τους και να μην τα πλύνετε. Προσοχή, αν τα προϊόντα δεν είναι της αρεσκείας σας ή έχουν κάποιο ελάττωμα μην τα συναρμολογήσετε, διότι επιστροφή συναρμολογημένων προϊόντων δε γίνεται αποδεκτή. Το προϊόν πρέπει να επιστραφεί μαζί με την απόδειξη πώλησης ή το τιμολόγιο στην αρχική του συσκευασία. Σας ενημερώνουμε πως δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία ευθύνη για τα επιστρεφόμενα προϊόντα που χάνονται, φθείρονται ή καταστρέφονται κατά τη διάρκεια της επιστροφής.

Σημείωση:

  • Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντων με υπαιτιότητα του πελάτη, τα μεταφορικά της αποστολής και της επιστροφής επιβαρύνουν αποκλειστικά τον ίδιο.
  • Δε γίνεται αποδεκτή η επιστροφή προϊόντων που έχουν επεξεργαστεί, βάση επιθυμητής διάστασης (π.χ. μοκέτες, διάδρομοι, δάπεδα, ταπετσαρίες) καθώς και για προϊόντα που έχουν παραγγελθεί από προμηθευτές μας ειδικά για εσάς. Ακόμη επιστροφές δε γίνονται αποδεκτές σε προϊόντα που είναι αμοντάριστα και τα συναρμολογείτε εσείς, καθώς κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης-αποσυναρμολόγησης προκαλούνται φθορές. Επίσης, για λόγους υγιεινής δε γίνονται αποδεκτές επιστροφές σε προϊόντα ύπνου, όπως μαξιλάρια, επιστρώματα, στρώματα...

Σημείωση: Σε παραγγελίες που αφορούν έπιπλα, σας παρακαλούμε να ελέγχετε προσεκτικά τη συσκευασία κι εάν διαπιστώσετε χτυπήματα ή φθορές να αρνηθείτε την παραλαβή και να μας ενημερώσετε εγκαίρως.

Σε όλα μας τα προϊόντα πραγματοποιείται αυστηρός ποιοτικός έλεγχος, έτσι ώστε να σας παραδοθούν σε άριστη κατάσταση. Παρόλα αυτά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, το προϊόν θα αντικατασταθεί με ένα ίδιο μη-ελαττωματικό, χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση. Είναι σημαντικό να ελέγξετε άμεσα το προϊόν που παραλάβατε και να ενημερώσετε για οποιοδήποτε ελάττωμα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 3 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής.